Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Νέες εκδόσεις 523 - Λούκυ Λουκ - Έθνος #32


Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε το φύλλο αρ. 1621, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Λούκυ Λουκ", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης σε προσιτή τιμή (4,00 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές).

Το τεύχος: Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ("LE PROPHETE")
Α' έκδοση σε άλμπουμ: Lucky Comics (Dargaud), 2000
Σκίτσα: Morris
Κείμενα: Patrick Nordmann
Υπόθεση: Στη κοινωνία υπάρχουν λογής-λογής μυστήριοι τύποι, αλλά στη φυλακή αποκτούν άλλη διάσταση καθώς η μανία τους για απελευθέρωση παίρνει συχνά δραματικές διαστάσεις με κοσμογονικές γιρλάντες. Ένας τέτοιος ανεκδιήγητος προφήτης αντί να σπάει πέτρες, σπάει τα αυτιά των άλλων με τις θρησκευτικές του παραινέσεις και αποκτώντας για μαθητή τον Άβερελ, πλουτίζει το ακροατήριο του με έναν από τους πιο σημαντικούς χαζοβιόληδες της κοινωνίας των κακούργων. Και φυσικά μια απόδραση με τον προφήτη αποκτά άλλο στυλ, όταν το τέλος της διαδρομής βρίσκει τους Ντάλτον σε έναν επίγειο παράδεισο, άλλων εξίσου με τον προφήτη ανεκδιήγητων πλασμάτων, άκακων και απονήρευτων. Οι Ντάλτον, φυσικά, θα προσπαθήσουν να ανεβάσουν τον πολιτισμό, όπως λέει και ο Τζόε: "Όταν υπάρχει αναρχία, εγκαθιδρύεις ευκολότερα μια νέα τάξη πραγμάτων" και ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματα του! Ο Λούκυ Λουκ, με τη βοήθεια του προφήτη Νο 2, Ραντανπλάν, βοηθά τους Ντάλτον να βρουν τον δικό τους παράδεισο στο γνωστό σπαστήριο βράχων, κοινώς φυλακή...
Σχόλια: Πρόκειται για την 107η ιστορία της σειράς “Lucky Luke”, η οποία, μάλιστα, δημοσιεύθηκε κατευθείαν σε άλμπουμ το 2000. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα από την "Μαμούθ Κόμιξ".

Επόμενο τεύχος: Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ


2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...