Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

"Τα παίξαμε" - Έκθεση Κόμικς στη Θεσσαλονίκη


12η Έκθεση Κόμιξ Θεσσαλονίκης, 21 με 24 Νοεμβρίου 2013

«ΤΑ ΠΑΙΞΑΜΕ!»
Bien joué!


Η εκδοτική "Ένατη Διάσταση", μαζί με τον Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. (Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Ιστορίας και Παιχνιδιών Στρατηγικής) και την ομάδα ανεξάρτητων δημιουργών κόμιξ Inkorrekt, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, την Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και με την υποστήριξη της Helexpo, διοργανώνουν φέτος, από Πέμπτη 21 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, την έκθεση κόμιξ και επιτραπέζιων παιχνιδιών με τίτλο "Τα παίξαμε".

Η έκθεση αυτή, όπως και τις δύο τελευταίες χρονιές, θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Στρατού 2Α) και αποτελεί τη συνέχεια ενός επιτυχούς θεσμού στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, με δωδεκαετή πλέον συνεπή παρουσία.

Παρόντες στο χώρο θα είναι και οι σύλλογοι επιτραπέζιων παιχνιδιών "Ωρίωνας" από την Καβάλα και η "Ομάδα Παιχνιδιών Ρόλων και Φαντασίας Θέρμης". Στην έκθεση αυτή θα μπορεί κανείς να δει από κοντά διαδραστικές μακέτες/παιχνίδια με τις εξής ιστορικές θεματικές:

«Η μάχη των Θερμοπυλών»: γιατί δεν ήταν μόνο ο Λεωνίδας και οι 300 Σπαρτιάτες του που υπερασπίστηκαν την ελληνική τιμή στα συγκεκριμένα στενά ...
«Η μάχη του Δημητριτσίου» ή το πως ελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη από την... Νορμανδική κατοχή!
«Η μάχη της Λειψίας» ή αλλιώς 200 χρόνια από τη Μάχη των Εθνών!

Στην διάρκεια της εκθέσεως θα στηθούν και πολλά επιτραπέζια παιχνίδια επίδειξης και συμμετοχής, με πολλά έπαθλα για τους συμμετέχοντες επισκέπτες και απευθυνόμενα σε όλες τις ηλικίες, ευγενική προσφορά της εταιρείας AS company.
Επίσης, στην έκθεση θα λειτουργεί παζάρι εκδόσεων και καταστημάτων με ενδιαφέρουσες προσφορές και ευκαιρίες για τους επισκέπτες, στο οποίο θα συμμετέχουν οι εκδόσεις Jemma Press, Πρωτοπορία, Web Comics, Inksitu, Ένατη Διάσταση καθώς και η Λέσχη Φίλων Κόμιξ και τα βιβλιοπωλεία Ι. Κανίογλου και Λεξικοπωλείο (με γαλλόφωνες κομιξικές εκδόσεις) αλλά και τα καταστήματα Hobby Gallery, Anime House, Playhouse και Ηobby Games με έξυπνα επιτραπέζια παιχνίδια και κατασκευές.

Την έκθεση στηρίζει η επιχείρηση T.G.I. Friday's με εκπλήξεις για τους επισκέπτες της έκθεσης κατά την τελετή εγκαινίων, ενώ την όλη διοργάνωση θα πλαισιώνουν και εργαστήρια κόμιξ (ένα εξ’ αυτών από την σχολή σχεδίου Comink) που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, αλλά και ομιλίες με σχετικό θέμα.

Τα σχολεία θα ενημερωθούν με ξεχωριστό έγγραφο για τα εργαστήρια και το περιεχόμενό τους, όπως και για τις δηλώσεις συμμετοχής. Τα εργαστήρια αυτά θα λειτουργήσουν μόνο για τα σχολεία την Παρασκευή 22, αλλά και από 25 έως 29 Νοεμβρίου, κατά τις πρωινές ώρες. Τα αναλώσιμα των εργαστηρίων είναι ευγενική χορηγία του καταστήματος Art Time.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους οργανωτές της εκδήλωσης θα βρείτε στους παρακάτω ιστότοπους:

Ομάδα Inkorrekt: http://inkorrekt-comics.blogspot.gr/
Ένατη Διάσταση: http://enatidiastasi.blogspot.gr/
Eλληνικός Σύλλογος Φίλων Ιστορίας και Παιχνιδιών Στρατηγικής: www.esfips.com

Για άλλη μία φορά, επίσημος χορηγός επικοινωνίας θα είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός 1055 ROCK (FM 105,5 - http://www.1055rock.gr/) της Θεσσαλονίκης!
Την όλη διοργάνωση θα στηρίξει μέσω διαδικτύου και ο ιστοτόπος Anime cast: httpwww.animecast.gr

Πληροφορίες:
Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης: τηλ. 2310 821 231, www.ift.gr
Ώρες λειτουργίας: 10.00 π.μ. με 22.00 μ.μ.
Εγκαίνια: Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013, ώρα 20.00 μ.μ.
Η είσοδος για το κοινό είναι φυσικά ελεύθερη!

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...