Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Η «Διάπλασις των Παίδων» στην "Κυριακάτικη Δημοκρατία"


Η εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία» με χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνει στο κοινό την καινούρια παρέα της. Από την Κυριακή 10 Νοεμβρίου θα συνοδεύεται από μία πολύτιμη και πολυτελή έκδοση: έναν σκληρόδετο τόμο με τεύχη από το πρωτοπόρο παιδικό περιοδικό «Η Διάπλασις των Παίδων»!

Πρόκειται για το έντυπο που συνέβαλε τα μέγιστα στη διαπαιδαγώγηση, στην ψυχαγωγία και την επικοινωνία της νέας γενιάς των τελών του 19ου και του μεγαλύτερου μέρους του 20ού αιώνα. Αυτή η έκδοση άνοιξε δρόμο στον χώρο των παιδικών περιοδικών, διαμόρφωσε τη μέθοδο της επιλογής και της παράθεσης της ύλης τους και λάμπρυνε τα ελληνικά γράμματα με αληθινά κομψοτεχνήματα, τα οποία ακόμα και σήμερα θεωρούνται αξεπέραστα. Είναι πρακτικά αδύνατον να μιλήσει κάποιος για τις περιοδικές εκδόσεις που αφορούν τις γενιές της νεολαίας της προαναφερθείσας περιόδου χωρίς να κάνει αναφορά στην πρωτοπορία, στην αίγλη και την απήχηση της «Διάπλασης των Παίδων».

Το περιοδικό που διαπαιδαγώγησε γενιές και γενιές Ελληνόπουλα. Μην χάσετε, λοιπόν, αύριο Κυριακή 10/11 τον ιστορικό τόμο του 1947. Μια πολύτιμη έκδοση μεγάλης συναισθηματικής και συλλεκτικής αξίας!...

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...