Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Νέες εκδόσεις 515 - Λούκυ Λουκ - Έθνος #31


Το προηγούμενο Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε το φύλλο αρ. 1620, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Λούκυ Λουκ", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης σε προσιτή τιμή (4,00 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές).

Το τεύχος: ΚΑΛΑΜΙΤΥ ΤΖΕΗΝ ("CALAMITY JANE")
Α' δημοσίευση: Περιοδικό "Spirou", τεύχη 1437-1458 (1965)
Α' έκδοση σε άλμπουμ: Dupuis, 1967
Σκίτσα: Morris
Κείμενα: Rene Goscinny
Υπόθεση: ..."Αν χρειάζεται θάρρος για να είσαι κυρία, τότε είσαι η πιο μεγάλη κυρία". Ο Λούκυ Λουκ συναντά έναν πραγματικό μύθο του Ουέστ, την Καλάμιτυ Τζέην. Τότε, στην Άγρια Δύση, δεν υπήρχαν έμποροι ναρκωτικών αλλά υπήρχαν όμως αρκετοί ασυνείδητοι που για χάρη του εύκολου πλουτισμού πουλούσαν όπλα και "νερό που καίει" σε Ινδιάνους που είχαν κακούς σκοπούς. Ο φτωχός και μόνος καουμπόι τα καταφέρνει και πάλι, σε μια ιστορία που διαθέτει εκτός από "Δηλειτιρίαση και Ποιστωλίδη διαδοχικά μέσα και έξω απ' το σαλούν" και έναν συνετό σερίφη...
Σχόλια: Πρόκειται για την 44η ιστορία της σειράς “Lucky Luke”. Guest star: John Carradine σαν ιδιοκτήτης σαλούν, Boris Carloff, το τσιράκι του David Niven στον ρόλο του δύστυχου δασκάλου των καλών τρόπων.

Επόμενο τεύχος: Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ


2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...