Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Γράψτε μας τις αναμνήσεις σας από τον ΜΙΚΡΟ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ


Εσείς, πώς γνωρίσατε τον Μικρό Κάου-μπόυ; Σε ποια ηλικία διαβάζατε τις περιπέτειες της Θρυλικής Τετράδας; Τι σας άρεσε και τι σας έκανε εντύπωση, τότε, από τις ιστορίες αυτές; Πόσο ταυτιζόσασταν σαν παιδιά με τον Τζιμ Άνταμς, την Ντιάνα Μόρισον, τον Πεπίτο Γκονζάλες και τον Τσιπιρίπο; Συλλέγατε τα περιοδικά που αγοράζατε; Πότε διαβάσατε για τελευταία φορά μια περιπέτεια με τα τέσσερα θρυλικά παιδιά του Νόμου;
Γράψτε μας τις αναμνήσεις σας από τον Μικρό Κάου-μπόυ και είτε αναρτήστε το κείμενό σας, ως σχόλιο, στην παρούσα ανάρτηση, είτε στείλτε το μας με e-mail. Εμείς θα το δημοσιεύσουμε στο επετειακό τεύχος του περιοδικού, που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβρη, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την έκδοσή του!
Τα κείμενά σας πρέπει να έχουν αποσταλεί το αργότερο έως τις 25 Νοεμβρίου. Μην μένετε αμέτοχοι! Επωφεληθείτε της ευκαιρίας αυτής για να είστε "μέσα" στο νέο τεύχος του αγαπημένου σας περιοδικού!

Για να αποδείξουμε πως δεν μένουμε στις αναμνήσεις αλλά ότι ξέρουμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα!!!

CLUB ΦΙΛΩΝ "ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ"


2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

11 σχόλια:

  1. Καταπληκτική σκέψη παιδιά!!! Θα βάλουμε και εμείς, έστω και με αυτόν τον τρόπο, ένα λιθαράκι στην έκδοση του επετειακού τεύχους! Όσον αφορά για τις δικές μου αναμνήσεις, θα στις στείλω με e-mail. Κλείνοντας, το εξώφυλλο του Μικρού Καου-μπόυ που παρατίθεται σε αυτήν την ανάρτηση είναι τυχαίο ή μήπως επιλέχτηκε χτες για το επετειακό τεύχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν επιλέχτηκε, μα κ γω όταν το είδα το πρωί μου άρεσε αρκετά...αν και για να είμαι ειλικρινής εκείνο που προτιμώ όλων είναι αυτό που κοσμεί την αρχική σελίδα του blog...μάλλον, χα-χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα μας ενημερώσει κάποιος για τις αποφάσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας φίλοι μου Παναγιώτη, Χρήστο και όποιοι άλλοι συγκαταλέγονται στο εγχείρημα. Έλειψα εκτός Αθηνών για λίγες μέρες και γιαυτό "χάθηκα", αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Όσον αφορά στις προσωπικές μου αναμνήσεις σχετικά με το περιοδικό, έχουν να κάνουν με τη γενικότερη λατρεία και προσήλωσή μου σε κάθε τι το "μικρό" (αλλά σπουδαίο) που κυκλοφόρησε κατά την εμβληματική (για όλους εμάς) δεκαετία του '70. (Μικρός Ήρως, Μικρός Αρχηγός, Μικρός Σερίφης, Μικρός Κάου-μπόι). Αποτέλεσαν για μένα, μια ευκαιρία να εντρυφήσω σε ένα βατό -όπως και ορθό συντακτικά και αισθητικά- γραπτό λόγο, ένα δελεαστικό ίσως προοίμιο για την εκδήλωση του -μετέπειτα- όποιου σχετικού ταλέντου. Η συμπεριφορά των παιδιών που αποτελούσαν τη "θρυλική τετράδα", έτσι όπως την επεξεργάσθηκαν οι δημιουργοί της, έχει παραμείνει στη μνήμη μου ως υψηλό παράδειγμα συλλογικής δράσης, σαν το επιστέγασμα της αλληλεγγύης μεταξύ φίλων που δε διστάζουν να παραβλέπουν συχνά το ατομικό τους συμφέρον, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κοινό καλό και το δίκαιο ιδεώδες. Σε μια εποχή όπου τα πάντα γύρω μας γκρεμίζονται με σαρωτικό ρυθμό, η αναβίωση τέτοιου είδους προτύπων μόνο θετικά μπορεί να εκτιμηθεί. Ευχαριστώ τους εμπνευστές της προσπάθειας και τους εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσουν να μας εκπλήσουν ευχάριστα!

    Αυτό το άρθρο προέρχεται από το: ... ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ Club Φίλων ...: Γράψτε μας τις αναμνήσεις σας από τον ΜΙΚΡΟ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ http://mikrosserifis.blogspot.com/2013/11/blog-post_3.html#ixzz2jlGqXPJs
    CLUB ΦΙΛΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
    Under Creative Commons License: Attribution

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκοπός μας είναι να κυκλοφορήσουμε ένα επετειακό τεύχος του Μ.Κ. Σχήμα του θα είναι αυτό του υπερτεύχους (όχι των 3 πρώτων, μα των επόμενων που είχαν μεγαλύτερο σχήμα) , 68 σελίδων, με μία ιστορία του Γιώργου Μαρμαρίδη και επιπλέον πολύ ενδιαφέρουσα ύλη που θα περιλαμβάνει ιστορικά στοιχεία και δικά μας-σας κείμενα. Αυτό που αναφέρει κ η άνωθεν ανάρτηση δηλαδή! Σκοπός είναι το τεύχος να κυκλοφορήσει πριν τις γιορτές, σε ένα μικρό τιράζ 100-120 τεύχη. Η κυκλοφορία του ίσως να συνδυαστεί κ με κάποια εκδήλωση με καλεσμένους έκπληξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοί φίλοι, υπάρχει νέα ανάρτηση που εξηγεί τα πάντα για την πορεία της έκδοσης. Αν έχετε ακόμα απορίες, ρωτήστε συγκεκριμένα πράγματα (κάποια ίσως να μην τα έχουμε σκεφτεί και εμείς).
    Νίκο Νικολαΐδη, ξέρεις καλά πόσο μας έλειψες την Κυριακή! Η γνώμη σου πάνω σε τέτοια θέματα μετράει πολύ για εμάς τους υπόλοιπους.
    Ευχαριστούμε και τα το πρώτο... "αναμνησιακό" σχόλιο που έκανες. Θα δημοσιευθεί με μεγάλη μας χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άρχισα να διαβάζω μικρό καουμπου στις αρχές της δεκαετίας του 1970 οταν σε μια επίσκεψη στο σπιτι της θείας Στασας στον Βυρωνα βρήκα ένα τευχος του. Στην αρχή υποτίμησα το περιοδικο γιατι δεν ηταν εικονογραφημένο. Οταν ομως το πήρα στο σπιτι μου και άρχισα να το διαβάζω απο περιέργεια, μαγεύτηκα. Δράση περιπέτεια,επιβολη του νομού, επικράτηση του καλού σε βάρος του κακού. Απο τοτε έγινα αχωριςτος φίλος του μικρου καουμπου. Σημερα εχω μεγαλη συλλογή απο τόμους του μικρου καουμπου και του μικρου σερίφη. Συναρπαστικές ηταν οι περιπέτειες ενάντια στον κακούργο Ελ Καπιταν. Η άγρια φύση που περιγραφόταν στην αρχή των επεισοδίων με καθυπεβαλε. Ο Τζιμ Ανταμς και η παρέα του γέμιζε με ιδανικά τα παιδια της εποχής εκείνης. Σε κάποιους οπως εμένα επηρέασε τον επαγγελματικό προσανατολισμο. Ευχαριστω μικρέ καουμπου. Γιωργος Βουλγαρης. Αντεισαγγελέας Εφετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νίκο υπηρετώ στην κρητη. Θέλω και εγω ένα τευχος του περιοδικού που θα εκδοθεί. Ευχαριστω γ. Βουλγαρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, Γιώργο, από πότε είσαι στην Κρήτη; Φυσικά και θα σου κρατήσουμε τεύχος!
      Σ' ευχαριστούμε που μοιράζεσαι τις αναμνήσεις σου μαζί μας. Το σχόλιό σου θα δημοσιευθεί στο περιοδικό.

      Διαγραφή
  9. Κάθε φορά που θυμάμαι την πρώτη μου γνωριμία με την Θρυλική Τετράδα, αυτό με παραπέμπει σε μια εποχή αθωότητας, στα χρόνια της νεότητας, τα πιο σημαντικά της ζωής μας. Ήμουν 11 ετών όταν το αγόρασα, σχετικά αργά με άλλα περιοδικά. Ως μέτριος μαθητής απέφευγα να διαβάσω τόσες σελίδες κείμενο. Σύντομα, όμως, άλλαξα γνώμη κι έτσι, το καλοκαίρι του 1978, λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, το αγόρασα για πρώτη φορά και από τότε το συνέχισα ως το τέλος! Το ίδιο, φυσικά, ίσχυσε και για τα άλλα δύο περιοδικά, τον Μικρό Σερίφη και τον Μικρό Αρχηγό. Τα χρόνια πέρασαν κι εμείς μεγαλώσαμε, οι εποχές άλλαξαν κι εμείς αλλάξαμε συνήθειες, όμως δεν ξεχάσαμε ποτέ την μαγεία και την λάμψη κάθε ιστορίας της Θρυλικής Τετράδας. Ιστορίες που έμειναν κλασσικές στο μυαλό μας –και η αξία του κλασσικού δεν χάνεται. Αυτό μας το απέδειξε σε όλο του το μεγαλείο ο Παναγιώτης Πλαφουτζής, στον οποίο χρωστάμε πολλά. Χάρις στην αγάπη του για την Θρυλική Τετράδα και στα άρθρα του, ποτιστήκαμε με τη νοσταλγία και πήγαμε όλοι μαζί πολλά βήματα παρακάτω. Μας βοήθησε να ξεφύγουμε, από την στασιμότητα. Υποκλινόμαστε στις γνώσεις του και τον ευχαριστούμε για όλα όσα μας έμαθε και μας έδωσε. Πολλά χρόνια μετά το τέλος της έκδοσης αυτών των περιοδικών, τους έδωσε τον τίτλο «Για όλες τις εποχές». Στην σημερινή εποχή της τεχνολογίας, εμείς οι φίλοι του Μικρού Κάου-μπόυ, συνεχίζουμε πάντα να έχουμε την επιθυμία για ένα νέο έντυπο περιοδικό. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε, θυμάμαι τα αγαπημένα μου περιοδικά της Θρυλικής Τετράδας, όπου είχαν μια δωρική γραφή του σωστού και του δίκαιου και μας έδιναν διδάγματα, μας κατεύθυναν να ζήσουμε με διάκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα χρησιμοποιήσω κάποια από τα λόγια σου, φίλε Σπύρο, για να συμπληρώσω πως στην σημερινή αλλοπρόσαλλη εποχή που ζούμε, οπού κανείς πια δεν είναι σίγουρος για τίποτα, ίσως πρέπει να επιστρέψουμε στα ηθικά διδάγματα που πρέσβευαν οι ιστορίες της Θρυλικής Τετράδας, για να επαναπροσδιορίσουμε χαμένες έννοιες όπως το «σωστό» και το «δίκαιο»…

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...