Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε...


Ελλάδα - Ισπανία 79-75

Νικηφόρος ο πρώτος «τελικός» για την Εθνική.

Η Εθνική ομάδα είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει και το απέδειξε απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και καθήλωσε τους Ίβηρες τους οποίους κέρδισε με 79-75 και αναπτέρωσε τις ελπίδες του για πρόκριση στην προημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ.
Οι διεθνείς μας έβγαλαν πείσμα, τσαμπουκά και κατέθεσαν ψυχή και καρδιά στο παρκέ, απέναντι σε μια ομάδα που παρά της απουσίες της παραμένει μια υπέρδύναμη του παγκόσμιου μπάσκετ, με παίκτες αστέρια.
Κι όμως, τους κερδίσαμε. Η Ελλάδα έσπασε την αρνητική παράδοση που είχε απέναντι στην Ισπανία (είχε να την νικήσει από το 2002) και κράτησε ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.
Αυτοί οι παίχτες που αμφισβητήθηκαν πολύ απ όλους μετά από τις ήττες με την Ιταλία και την Φινλανδία, ήθελαν όσο τίποτε άλλο να δώσουν απαντήσεις. Και τις έδωσαν!
Ο Βασίλης Σπανούλης με 20 πόντους οδήγησε την Εθνική σε μια σημαντική νίκη, με τον Μάικ Μπράμος να σημειώνει καθοριστικό τρίποντο 1,5 λεπτό πριν από τη λήξη του ματς. Έτσι, η Ελλάδα έφτασε τους 4 βαθμούς (1 νίκη -2 ήττες), όσους και η Ισπανία στον ΣΤ' Όμιλο και συνεχίζει να ελπίζει...

Η Εθνική είχε να κερδίσει σε επίσημο αγώνα την Ισπανία από τις 26 Ιανουαρίου του 2002 μετρώντας επτά σερί ήττες, ενώ σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ, Μουντομπάσκετ και Ολυμπιακών Αγώνων, είχε να γευθεί το νέκταρ της νίκης από το Μουντομπάσκετ 1998 της Αθήνας (69-62, στις 7/8/1998), ήτοι 15 ολόκληρα χρόνια!
Η Ελλάδα όμως δεν ξόρκισε μόνο τον κακό της δαίμονα στην πρεμιέρα της Β’ φάσης του Ευρωμπάσκετ, αλλά πλέον κρατά την τύχη της στα χέρια της καθώς με νίκες στα παιχνίδια που ακολουθούν με Σλοβενία και Κροατία παίρνει την πρόκριση στα προημιτελικά τη διοργάνωσης.
Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική η Σλοβενία, το Σάββατο στις 22:00.

Τα δεκάλεπτα: 16-26, 41-38, 52-57, 79-75

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Άντεμιρ Ζουράποβιτς (Βοσνία Ερζεγοβίνη), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία)
Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Αντρέα Τρινκιέρι): Σλούκας 7, Μπουρούσης 10, Ζήσης 4 (1), Σπανούλης 20 (3), Περπέρογλου, Παπανικολάου 5 (1), Καββαδάς 3, Μαυροκεφαλίδης 1, Καϊμακόγλου 11 (2), Μπράμος 8 (2), Πρίντεζης 10.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Χουάν Ορένγκα): Αγκιλάρ 3 (1), Φερνάντεθ 20 (2), Ροντρίγκεθ 3 (1), Ρέι, Καλντερόν 5 (1), Ρούμπιο 6, Κλαβέρ 9 (1), Σαν Εμετέριο 4, Γιουγ 2, Μ.Γκασόλ 20 (1), Μουμπρού 3 (1).

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

4 σχόλια:

  1. Εκπληκτικό ματς που θα το θυμόμαστε για καιρό!!! Οι διεθνείς μας είχαν συγκέντρωση, έπαιξαν καταπληκτική άμυνα, μπήκαν τα κρίσιμα καλάθια και το πιο σημαντικό, για μένα, είναι ότι έπαιξαν παθιασμένα! Κατί που ελειψε στα δύο προηγούμενα ματς και ειδικά στο ματς με την Φινλανδία. Το θέμα όμως είναι ότι δεν πρέπει να επαναπαυτούμε γιατί ακολουθούν άλλα δύο κρίσιμα παχνίδια το Σάββατο και την Δευτέρα με Σλοβενία και Κροατία αντίστοιχα που θα κρίνουν το μέλλον μας στην διοργάνωση, αλλά και την πρόκριση μας στο Μουντομπάσκετ του χρόνου, αν καταφέρουμε να τερματίσουμε στην έβδομη θέση και πάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα κρίνονται στο παρκέ...μπροστά στην οθόνη μου, δευτερόλεπτα πριν το τζάμπολ με τη Σλοβενία...με τη νίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά. Πληρώσαμε τα λάθη του πρώτου δεκαλέπτου, τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και την αστοχία μας. Όταν παίζεις σε τέτοια έδρα είναι δύσκολο να νικήσεις αν δεν μπαίνουν τα μεγάλα καλάθια. Πάντως, αυτή η ομάδα μας εξέπληξε για άλλη μια φορά, όταν μέσα σε λίγα λεπτά κατόρθωσε να ροκανίσει μια διαφορά 26 πόντων και να κάνει ένα γήπεδο να τρομάξει. Αν τελικά δεν συνεχίσουμε (που έτσι φαίνεται) θα είναι κρίμα γιατί αυτή η ομάδα έχει τεράστιες δυνατότητες!...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...