Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Στα καταστήματα τo φανταστικό έξυπνο ρολόι του Ντικ Τρέισι, από την Samsung


Τις συσκευές επικοινωνίας που φορούσαν στον καρπό τους διάσημοι, αν και φανταστικοί, ήρωες επαναφέρει στην μνήμη μας η Samsung. Στα μέσα Οκτωβρίου 2013 αναμένεται και στην Ελλάδα το πρώτο έξυπνο ρολόι του Νοτιοκορεάτη κατασκευαστή, το οποίο προωθείται με μια παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια ως η εξέλιξη στον πομπό που φορούσε στον καρπό του ο ντέτεκτιβ Ντικ Τρέισι, αργότερα ο Ιππότης της Ασφάλτου, ο Αστυνόμος Σαΐνης ή ακόμα και ο Ουχούρα, ο αξιωματικός επικοινωνιών στο Σταρ Τρεκ.
Στο διαφημιστικό σποτ, η Samsung παρουσιάζει το "Galaxy Gear" ως αποτέλεσμα μακροχρόνιας προσπάθειας που διήρκεσε οκτώ χρόνια και το χαρακτηρίζει "The Next Big Thing", ως ένα γκάτζετ που παύει πλέον να αποτελεί εξωπραγματικό αντικείμενο σε ταινία επιστημονικής φαντασίας αφού σύντομα θα πωλείται στα καταστήματα αντί 299 δολαρίων.

Ταινίες με πρωταγωνιστές που φορούν έξυπνα ρολόγια (με την βοήθεια του in.gr Σινεμά)
Dick Tracy vs. Cueball/Η τιμή του αίματος (η ταινία του 1946)
The Jetsons (1962) - τηλεοπτική σειρά animation-επιστημονικής φαντασίας
Johnny Sokko and his Flying Robot /Jaianto Robo (1967)
Σταρ Τρεκ (1979)
Knight Rider - Ο Iππότης της Aσφάλτου (1982-1986), με τον γνωστό Ντείβιντ Χέισελχοφ και το αυτοκίνητό του, τον Κιτ
Inspector Gadget (1983) - Αστυνόμος Σαΐνης
Predator (1987) - Ο Κυνηγός (με τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ)
Mighty Morhpin Power Rangers - η γνωστή σειρά κινουμένων σχεδίων Power Rangers (1993-1996)

Αυτό που κάνει το smartwatch της Samsung είναι κάτι περισσότερο από ασύρματη συσκευή επικοινωνίας στο χέρι: ενημερώνει τον χρήστη για εισερχόμενα μηνύματα, κλήσεις, emails και ειδοποιήσεις, και του δίνει την δυνατότητα να δει με προεπισκόπηση. Όταν ο χρήστης θέλει να δει ολόκληρο το μήνυμά του αρκεί να πάρει στα χέρια του το smartphone ή το tablet Samsung GALAXY για να το δει άμεσα -μια δουλειά που αναλαμβάνει η εφαρμογή Smart Relay.
Το Galaxy Gear δέχεται επίσης φωνητικές εντολές, με τις οποίες ο χρήστης μπορεί να ζητήσει να γίνει μια τηλεφωνική κλήση χωρίς άγγιγμα της συσκευής (hands-free calls). Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να προετοιμάσουν πρόχειρα μηνύματα, να προσθέσουν εγγραφές στο ημερολόγιό τους, να ρυθμίσουν το ξυπνητήρι, καθώς και να ελέγξουν τις προβλέψεις για τον καιρό απευθείας από το GALAXY Gear, μέσω της εφαρμογής S Voice.
Το Samsung GALAXY Gear διαθέτει κάμερα 1,9 Mpixel και την εφαρμογή Memographer, με την οποία μπορεί να γίνει λήψη φωτογραφιών χαμηλής ανάλυσης (υποστηρίζει και η λειτουργία Sound & Shot που γνωρίσαμε από το S4, με την οποία γίνεται λήψη φωτογραφιών με ήχο μερικών δευτερολέπτων) και βίντεο διάρκειας 10 δευτερολέπτων σε ανάλυση 720p. Η Samsung υποστηρίζει πως η ευκολία της λήψης θα οδηγήσει στην τήρηση αρχείου της καθημερινής ζωής του χρήστη τα οποία μπορούν να μοιραστούν μέσω των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης. Το Gear έρχεται επίσης με την εφαρμογή Voice Memo για την ηχογράφηση συνομιλιών, οι οποίες, στη συνέχεια, μπορούν να αποσταλούν με τη μορφή μηνύματος, μέσω smartphone ή tablet της σειράς Samsung GALAXY.
Θέλετε κι άλλα;... Η αλήθεια είναι ότι ζούμε στιγμές επιστημονικής φαντασίας, αν και δεν μοιάζουν τόσο εξωπραγματικές πια...

Μέρος του κειμένου προέρχεται από το http://tech.in.gr/

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...