Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Οι χάρτινοι ήρωες του Αρκά ζωντανεύουν στην θεατρική σκηνή


ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου ξεκίνησαν οι παραστάσεις στο "Θέατρο Στοά", του έργου «Επείγοντα Περιστατικά», του Έλληνα κομίστα Αρκά. Τα «Επείγοντα Περιστατικά» του Αρκά, είναι η ολοκλήρωση του πρώτου του έργου, «Εχθροί εξ αίματος», που τώρα απέκτησε και δεύτερη πράξη, τον «Βιολογικό μετανάστη», στο οποίο παρακολουθούμε τη μεταμόσχευση του δεξιού νεφρού και τις περιπέτειές του στον καινούργιο του οργανισμό!
Το ανέβασμα έργου του Αρκά από τη "Στοά", έχει ιδιαίτερη σημασία για το ιστορικό θέατρο του Ζωγράφου, αφού ανανεώνει μια παλιά συνεργασία που ξεκίνησε από τότε που η "Στοά" έκανε τα πρώτα της βήματα. Τότε, ο τωρινός συγγραφέας, δεν είχε ακόμη ασχοληθεί ούτε με τη συγγραφή θεατρικών κειμένων, ούτε με τα κόμικς. Από το 1977 μέχρι το 1980, επί τέσσερις συνεχόμενες θεατρικές περιόδους, ο Αρκάς είχε την εικαστική ευθύνη για τα έργα που παρουσιάστηκαν τότε, προκαλώντας τον γενικό θαυμασμό για την ευρηματικότητα και τη φαντασία του.



Στα «Επείγοντα Περιστατικά», κάποια μέλη του ανθρώπινου οργανισμού προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της επιβίωσής τους, μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Ενώ ο ασθενής βρίσκεται σε καταστολή, αυτά συναντιόνται για να ενημερώσουν το ένα το άλλο για την πορεία της κατάστασής του και φυσικά του μέλλοντός τους. Οι συγκρούσεις τους δεν διαφέρουν από τις κλασικές ανθρώπινες συγκρούσεις, αφού όλα τα όργανα θεωρούν τον εαυτό τους απαραίτητο και μοναδικό για τον οργανισμό και δεν ξεχνούν την ιδιαιτερότητα που έχει το καθένα, χωρίς την οποία αυτός δεν θα λειτουργούσε. Όμως, στην δεύτερη πράξη, ο οργανισμός έχει να αντιμετωπίσει μια απρόσμενη παρουσία, αφού το αριστερό νεφρό τώρα είναι μεταμοσχευμένο και φυσικά είναι ένας «ξένος». Κάποια όργανα δεν θέλουν καθόλου τον αλλοδαπό, ενώ κάποια άλλα, αισθάνονται ότι με την παρουσία του και τις υπηρεσίες που θα προσφέρει, εξασφαλίζουν ένα μεγαλύτερο προσδόκιμο.



Οι συντελεστές
Συγγραφέας: Αρκάς
Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου
Σκηνικά–Κοστούμια: Λέα Κούση
Μάσκες: Μαίρη Ενισλίδου–Λέα Κούση, από σκίτσα του Αρκά
Τους ρόλους ερμηνεύουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Ευδοκία Σουβατζή, Εύα Καμινάρη, Λεονάρδος Μπατής.
Εισιτήρια: Παρασκευή 10€, Σαββατοκύριακο 15€. Φοιτητικά 10€ για όλες τις μέρες. Μαθητές Δραματικών Σχολών και Θεατρολογίας 5€ + το πρόγραμμα δωρεάν.
Θέατρο Στοά: Μπισκίνη 55, Ζωγράφου. Τηλ.: 210 7702830, www.theatrostoa.gr


2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...