Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Νέες εκδόσεις 503 - Λούκυ Λουκ - Έθνος #27


Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε το φύλλο αρ. 1616, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Λούκυ Λουκ", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης σε προσιτή τιμή (4,00 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές).

Το τεύχος: Η ΑΜΑΞΑ ("LA DILIGENCE")
Α' δημοσίευση: Περιοδικό "Spirou", τεύχη 1504-1525 (1967)
Α' έκδοση σε άλμπουμ: Dargaud, Paris, 1968
Σκίτσα: Morris
Κείμενα: Rene Goscinny
Υπόθεση: Mπορεί στις μέρες μας οι μεταφορές ανθρώπων και εμπορευμάτων να είναι απλή υπόθεση αλλά τότε, στην Άγρια Δύση, ήταν μια δοκιμασία. Τόσο μεγάλη για τους επιβάτες, όσο και για το κύρος της μεταφορικής εταιρείας. Όμως οι ασφαλείς μεταφορές είναι μια αξιόπιστη ένδειξη πολιτισμού και συνθέτουν μια ικανή και αναγκαία συνθήκη, που ευνοεί την οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας. Γι' αυτό το λόγο, ο Λούκυ Λουκ πρέπει να αποδείξει σε όλους ότι η "Γουέλς Φάργκο", η σπουδαιότερη εταιρία μεταφορών της χώρας, περνάει πάντα! Αλλά εκτός από την άμαξα, "πέραση" έχουν και οι χαριτωμένοι επιβάτες-συνταξιδιώτες της άμαξας για το Σαν Φραντσίσκο. Και όχι μόνο...
Σχόλια: Πρόκειται για την 47η ιστορία της σειράς “Lucky Luke”. Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από την ταινία "Stagecoach" του John Ford (1939). Guest star: Ο σκηνοθέτης Alfred Hitchcock κάνει την εμφάνισή του στην σελίδα 29 του κόμικς (31 του άλμπουμ), σε ρόλο μπάρμαν. Ο χαρακτήρας του Hank Bully, του οδηγού της άμαξας, είναι μια καρικατούρα του συγγραφέα Wallace Beery. Αυτός ο χαρακτήρας επανεμφανίζεται στο άλμπουμ "Η μνηστή του Λούκυ Λουκ". Και ο John Carradine, σαν επαγγελματίας χαρτοπαίκτης... Στην Ελλάδα, η ιστορία εκδόθηκε για πρώτη φορά σε άλμπουμ τα Χριστούγεννα του 1970 από τις εκδόσεις "Αιγόκερω" (Θ. Ανδρεόπουλος - Π. Στρατίκης).

Επόμενο τεύχος: ΟΙ ΝΤΑΛΤΟΝ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ


2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...