Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Άνοιξε τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Φρανκφούρτη


Η καρδιά της εκδοτικής βιομηχανίας του βιβλίου «χτυπά» από σήμερα στην Φρανκφούρτη. Από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου λαμβάνει χώρα η 65η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου, γνωστή και ως Buchmesse. Φέτος θα φιλοξενήσει 7.500 εκθέτες από 100 και πλέον χώρες.
Τιμώμενη χώρα για φέτος είναι η Βραζιλία, η οποία στέλνει στη γερμανική πόλη 90 περίπου συγγραφείς. Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής φιλοδοξεί να εξάγει την λογοτεχνία της. Μέχρι το 2020, οι επιχορηγήσεις προς τους βραζιλιάνους συγγραφείς θα φθάσουν τα 26 εκατομμύρια ευρώ!
Την έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι, ενώ σημαντική θέση κατέχει το ηλεκτρονικό βιβλίο και το λεγόμενο self publishing, η απευθείας κυκλοφορία βιβλίων στο Διαδίκτυο χωρίς τη διαμεσολάβηση των παραδοσιακών εκδοτικών οίκων.


Όσον αφορά την Ελλάδα, η χώρα μας θα έχει περιορισμένη παρουσία, καθώς εξαιτίας της οικονομικής κρίσης οι εκδότες αναγκάζονται να συστεγασθούν στο εθνικό περίπτερο.
Για το εθνικό περίπτερο φαίνεται, άλλωστε, πως βρέθηκαν χρήματα την τελευταία στιγμή, καθώς το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) που αναλάμβανε παραδοσιακά τη διοργάνωση, διαλύθηκε πριν από μερικούς μήνες και το μέλλον του παραμένει αβέβαιο.
Περίπου 15 έλληνες εκδότες θα βρεθούν στην Φρανκφούρτη στη διάρκεια της έκθεσης. Ωστόσο, αυτοί δεν θα συνοδεύονται από συγγραφείς.

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...