Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Νέες εκδόσεις 505 - Ο Μικρός Ήρως - Πρώτο Θέμα #1 (1-5)


Μία προσφορά για όσους ονειρεύτηκαν ή μαγεύτηκαν, συγκινήθηκαν ή παρηγορήθηκαν, εµψυχώθηκαν ή διδάχτηκαν από τις ιστορίες του «Μικρού Ήρωα», ακόμα κι όταν ξεπέρασαν την παιδική νοσταλγία αλλά κράτησαν σαν μπούσουλα ζωής ένα κομμάτι της ηρωικής ελληνικής ψυχής αυτού του μικρού χάρτινου μύθου.

Το ανάγνωσμα που συνέγραψε µε αφηγηματική μαστοριά ο Στέλιος Ανεμοδουράς και διάνθισε µε τα παραστατικά σκίτσα του ο Βύρων Απτόσογλου σφράγισε μια μεγάλη περίοδο της Ελληνικής Ιστορίας και γαλούχησε στα πρώτα παιδικά τους διαβάσματα χιλιάδες νέους σε έναν κόσμο όπου προτεραιότητα είχαν οι αξίες και τα ιδανικά.
Με τη νεανική ορμή, την περιπετειώδη πλοκή και την τολμηρή φαντασία του ο «Μικρός Ήρωας» ανέδειξε την αγάπη για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη, την περηφάνια για την πατρίδα, τον αγώνα κατά του βάρβαρου ολοκληρωτισμού, το µίσος κατά της τυραννίας, την πίστη στην εθνική ομοψυχία και την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Επί 16 χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας ο «Μικρός Ήρωας» δεν αφηγήθηκε µόνο σημαντικά περιστατικά της Ιστορίας µε τους όρους ενός παραμυθιού. Με τον τρόπο του άνοιξε νέους ορίζοντες, καθώς έγινε ένα δεύτερο σχολείο καλλιέργειας ευγενών, ηθικών, πανανθρώπινων συναισθημάτων. Ταυτόχρονα αποτέλεσε και εφαλτήριο για να αναζητηθούν βαθμιαία άλλα σημαντικότερα αναγνώσματα, μπολιασμένα από παρόμοιο ύφος και ιδέες.
Γι’ αυτό, όσοι ονειρεύτηκαν ή μαγεύτηκαν, συγκινήθηκαν ή παρηγορήθηκαν, εµψυχώθηκαν ή διδάχτηκαν από τις ιστορίες του «Μικρού Ήρωα», ακόμα κι όταν ξεπέρασαν την παιδική νοσταλγία, κράτησαν σαν μπούσουλα ζωής ένα κομμάτι της ηρωικής ελληνικής ψυχής αυτού του μικρού χάρτινου μύθου.


Η συγκεκριμένη έκδοση αποτελείται από τόμους των 5 τευχών (μαζί με τα εξώφυλλά τους). Πρόκειται για τα τεύχη της τελευταίας ανατύπωσης του "Περιοδικού Τύπου", εκείνης που κυκλοφορούσαν σε πεντάδες μαζί με την τελευταία έκδοση τόμων. Μία ακόμα ευκαιρία για όσους δεν έχουν συμπληρώσει όλες τις ιστορίες του Γιώργου Θαλάσση και της παρέας του, να το κάνουν τώρα...
Να σημειωθεί ότι μαζί με τον πρώτο τόμο, η εφημερίδα δίνει δώρο και μια αφίσα με τον Μικρό Ήρωα.

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

1 σχόλιο:

  1. Καλή κίνηση από την εν λόγω εφημερίδα. Αξιοπρεπέστατη έκδοση, απλό μα όμορφο εξώφυλλο. Η αφίσα είναι κάπως πρόχειρη ως εκτύπωση, αυτό όμως δεν αφαιρεί από τη συνολική προσπάθεια. Μια καλή ευκαιρία για όσους δε τα έχουν στη συλλογή τους να τα αποκτήσουν δίχως κόπο και με σχετικά χαμηλό κόστος. Βέβαια, έχω την εντύπωση, επειδή η εκτύπωση προέρχεται από τις ρέπλικες που κυκλοφόρησε ο περιοδικός τύπος λίγα χρόνια πριν, ότι θα φτάσει μέχρι το 100ο τεύχος=20 τόμοι. Είναι γεγονός πάντως ότι τους τελευταίους μήνες οι εφημερίδες έχουν ανακαλύψει τα παλιά περιοδικά ξανα, βλ. Λούκυ Λουκ, Κλασικά εικονογραφημένα, Ελληνική μυθολογία,Μικρός ήρως. Μήπως ήρθε η ώρα και για το Μικρό Σερίφη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...