Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Νέες εκδόσεις 509 - Λούκυ Λουκ - Έθνος #29


Την προηγούμενη Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε το φύλλο αρ. 1618, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Λούκυ Λουκ", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης σε προσιτή τιμή (4,00 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές).

Το τεύχος: ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ("LA CARAVANE")
Α' δημοσίευση: Περιοδικό "Spirou", τεύχη 1281-1302 (1962)
Α' έκδοση σε άλμπουμ: Dupuis, 1964
Σκίτσα: Morris
Κείμενα: Rene Goscinny
Υπόθεση: Οι νέες κατακτημένες εκτάσεις της Δύσης συχνά προκαλούσαν στους κατοίκους των Ανατολικών περιοχών των ΗΠΑ μια ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Οι πιονιέροι ενώνονταν και σχημάτιζαν καραβάνια από τις λεγόμενες "σκεπαστές άμαξες". Σαν συνοδηγός ο Λούκυ Λουκ στην ιστορία αυτή, έχει για αποστολή να οδηγήσει τέτοιους ανθρώπους κοντά στη θάλασσα, κάπου στην Καλιφόρνια, κοντά στη θέση του σημερινού Χόλιγουντ. Οι κίνδυνοι πολλοί αλλά και οι άνθρωποι που συναντά ενδιαφέροντες, με finesse που γνωρίζουν το savoire vivre. Άνθρωποι που θέλουν την ησυχία τους, δεν θέλουν να πλουτίσουν, oh mon dieu! Άνθρωποι εφευρετικοί και επίμονοι. Φυσικά, πάντα υπάρχουν και μερικά μουλάρια που δεν καταλαβαίνουν με καλά λόγια. "Καράμπα!".
Σχόλια: Πρόκειται για την 38η ιστορία της σειράς “Lucky Luke”. Στην Ελλάδα, η ιστορία εκδόθηκε για πρώτη φορά σε άλμπουμ τον Αύγουστο του 1969 από τις εκδόσεις "Αιγόκερω" (Θ. Ανδρεόπουλος - Π. Στρατίκης).

Επόμενο τεύχος: Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΝΤΑΛΤΟΝ


2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...