Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Νέες εκδόσεις 506 - Λούκυ Λουκ - Έθνος #28


Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε το φύλλο αρ. 1617, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Λούκυ Λουκ", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης σε προσιτή τιμή (4,00 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές).

Το τεύχος: ΟΙ ΝΤΑΛΤΟΝ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ("LΑ CORDE AU COU")
Α' έκδοση: Lucky Comics (Dargaud), Paris, 2006
Σκίτσα: Achdé
Κείμενα: Laurent Gerra
Υπόθεση: Καταδικασμένοι σε 387 χρόνια φυλακή (όχι και λίγα ε;) οι αδελφοί Ντάλτον αντιμετωπίζουν τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του στριμώγματος στις φυλακές όταν οι "ένοικοι" γίνονται υπεράριθμοι. Το κρέμασμα!
Επειδή, όμως, υπάρχει θεός και βλέπει, δέχονται τη βοήθεια του γείτονα τους από το διπλανό κελί, του διεφθαρμένου δικαστή Μπιγκλάρ, που τους λέει για κάποιο νόμο της 6ης Ιουνίου του 1858, χάρις στον οποίο οι Ντάλτον μπορούν να γλυτώσουν τη κρεμάλα αν... παντρευτούν! (Καμιά φορά συμβαίνει και το αντίθετο...)
Η Μαμά Ντάλτον θα αναλάβει να βρει τις νύφες και ο θεός βοηθός. Η μέρα της εκτέλεσης φθάνει και ακόμα και ο ίδιος ο Λούκυ νιώθει πως έφτασε το τέλος των Ντάλτον. Και αναπάντεχα, κάνουν την εμφάνιση τους οι "κόρες" από τη φυλή των Πλατυκέφαλων και θέλουν να παντρευτούν τα... τέσσερα παλικάρια εδώ και τώρα ! Ανάμεσα στο γάμο και την κρεμάλα, η επιλογή είναι αυτονόητη! Βέβαια, ο Λούκυ Λουκ θα είναι συνέχεια από κοντά στις δύσκολες αυτές ώρες της τετράδας των παρανόμων, για να τους προστατέψει από τον πειρασμό...
Σχόλια: Πρόκειται για την 112η ιστορία της σειράς “Lucky Luke”. Guest star: Οι δύο οδηγοί της άμαξας που μεταφέρει τα χρήματα, δεν είναι παρά καρικατούρες του Κερκ Ντάγκλας και τον John Wayne. Μάλιστα και οι δυο τους, όταν μιλάνε, αναφέρουν ατάκες από ταινίες τους. Η Liz, η κόρη του ράφτη, είναι η... Ελίζαμπεθ Τέιλορ.
Στο τρίτο καρέ της 18ης σελίδας του κόμικ, γίνεται μια σαφέστατη αναφορά στη σειρά κόμικ Αστερίξ, όπου το τελικό στάδιο είναι συνήθως ένα συμπόσιο με τον βάρδο να είναι φιμωμένος και δεμένος σε ένα δέντρο. Στην Ελλάδα, η ιστορία εκδόθηκε για πρώτη φορά σε άλμπουμ το 2006 από τις εκδόσεις "Μαμούθ Κόμιξ".

Επόμενο τεύχος: ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ


2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

2 σχόλια:

  1. Να αναφέρουμε εδώ ένα μικρό λαθάκι του εξωφύλλου. Μπορεί να είναι ηθελημένο μπορεί και όχι. Δεν θα έπρεπε να λέει Morris και Goscinny αλλά Achdé και Gerra όπως και στο αρχικό εξώφυλλο που είχε βγάλει και η Μαμουθκόμιξ. Μπορεί να είναι και ηθελημένο πάντως γιατί αναφέρονται τα κανονικά ονόματα στην πρώτη σελίδα. Αξίζουν πάντως αρκετά συγχαρητήρια στο Έθνος που συνεχίζει ακάθεκτα την έκδοση του Λούκυ Λουκ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν είναι λάθος, πάντως μπράβο σου που το πρόσεξες. Πιθανόν να παίζεται κάτι με τα δικαιώματα των αρχικών δημιουργών, μιας και το τεύχος αυτό είναι από εκείνα που δημιουργήθηκαν μετά το θάνατό τους. Άλλωστε και στο εσωτερικό γράφει "Σύμφωνα με τον Morris". Πουθενά δεν αναφέρεται ο Goscinny...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...